Skip navigation MENU

Iddink Nederland

Iddink bestaat ruim 90 jaar. Van oorsprong begonnen als een winkel in kantoorartikelen en boeken, is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van schoolboeken en digitaal lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs. Iddink is gevestigd in Ede en heeft inmiddels meer dan 55 vaste medewerkers naast de vele uitzendkrachten die jaarlijks in de zomervakantie magazijnwerk verrichten.

Het bedrijf specialiseert zich in maximale ontzorging voor de school

Iddink verkoopt en verhuurt op dit moment boeken en digitaal lesmateriaal aan ruim 300.000 leerlingen in Nederland. Het bedrijf onderscheidt zich door fijndistributie en heeft hierbij een intermediair positie tussen de scholen en de tientallen uitgevers van de verschillende leermiddelen. Per leerling wordt het persoonlijke boekenpakket aan huis geleverd en het digitale lesmateriaal via een persoonlijke webportal ontsloten. Iddink verzorgt duidelijke boekenlijsten voor de scholen, waaruit de bestellingen van scholen en leerlingen/ouders volgen.

Het bedrijfsproces is uniek; 90% van de omzet wordt in augustus gemaakt als de uitlevering van de leermiddelen plaatsvindt. Het gaat dan om meer dan 10.000 titels. Om dit te realiseren is een strakke logistieke planning vereist. In het voorjaar worden de boekenlijsten samengesteld in samenwerking met de scholen. Bestelling en samenstelling van de pakketten gebeurt in juli en augustus. Circa de helft van de boeken wordt verhuurd en is dus in eigendom van Iddink zelf, de andere helft wordt jaarlijks verkocht. In de zomermaanden werken er daarom dagelijks ruim 400 flexibele krachten. Alle pakketten worden uiteindelijk op het huisadres bezorgd.

Aangezien Iddink zich puur richt op boekenpakketten voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, heeft het een efficiënt bestelgedrag en kan het unieke afspraken maken bij (grote) uitgeverijen. Hierdoor krijgt Iddink eerder en completer geleverd, waardoor de dienstverlening aan de scholen en de leerlingen op een onderscheidende manier wordt vervuld.

Zie voor meer informatie www.iddink.nl.