Skip navigation MENU

ISO 14001 milieubesparende maatregelen

Ons verhuurmodel van schoolboeken draagt actief bij aan besparing van papier en verspilling van grondstoffen. Wij vinden het normaal om bewust met het milieu om te gaan.

Zo is bij de bouw van onze Iddink panden veel aandacht besteed aan klimaatbeheersing, waaronder dubbel glas en een warmte-terugwin-systeem. We werken in de winter vanuit een speciaal compartiment in ons magazijn, waardoor we maar een klein gedeelte hoeven te verwarmen.

Het papier dat bij Iddink wordt gebruikt is voorzien van een eco-efficiency label. Al het afval van Iddink wordt gescheiden aangeboden aan de afvalverwerkers. Onze medewerkers zijn actief betrokken bij milieu- en energiebesparingen. De medewerkers worden aangespoord het printen te minimaliseren en dubbelzijdig te printen.

Er is bij Iddink een inkoopplan van kracht. Bij alle aankopen wordt gelet op een milieukeurmerk en het verpakkingsmateriaal van de leverancier. Verder is bij Iddink sprake van een leveranciersbeoordeling. Alle leveranciers worden beoordeeld op MVO en milieu. Iddink verstuurt al haar poststukken CO2 neutraal.

Voor meer informatie over CO2 neutrale post kijk op www.groenepost.nl.