Skip navigation MENU

Afstudeeropdracht ZenSwag

Bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst? Als afstudeerder kun je bij Magister in deze opdracht meedenken over verbetering aan de open API. Hoe gaan we nog sneller en beter software ontwikkelen en hoe laten we dit nog beter aansluiten bij derden!

Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In combinatie met populaire apps als De Magister App en Maestro bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 650.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland.

Opdrachtbeschrijving

Magister besteed veel tijd aan het ontwikkelen van een open API die gebruikt kan worden door derde partijen. Het ontbreekt aan een goede documentatie tool die door externe partijen zou kunnen worden gebruikt. Er is wel een opzet gemaakt speciaal voor testers welke eventueel uitgebreid zou kunnen worden. Kijk hierbij naar https://developer.vimeo.com/api/endpoints maar dan met een Magister look & feel. (de naam is trouwens een samenvoeging van Zen (onze backend) en Swagger (een bestaande documentatie tool). De documentatie wordt toegevoegd aan C# endpoints. Deze moeten uiteindelijk door ZenSwag worden ontsloten en doorzoekbaar zijn.

Keywords: angular, ui, typescript, sass C#, webapi

Van de afstudeerder wordt verwacht dat hij in staat in om verschillende tools en technieken te beoordelen voor inzetbaarheid op de opdracht. Naast het opstellen van een ontwerp voor het systeem wordt verwacht dat er volgens de kwaliteitstandaarden van Magister een ontwikkelstraat wordt ingericht waarmee het systeem wordt gerealiseerd.

Profiel afstudeerkandidaat

De kandidaat studeert momenteel HBO of WO informatica en heeft affiniteit met en kennis van software development. Ook is de kandidaat op de hoogte van database concepten en oplossingen.

Wat bieden we een afstudeerkandidaat?

  • Ervaren en betrokken begeleiding
  • Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan de verschillende ‘Gilde sessies’ waarbij het gaat om kennisdeling en ontwikkeling
  • Een voor software developers aansprekende bedrijfscultuur
  • Afstudeervergoeding

Meer informatie over deze afstudeeropdracht?

Heb jij interesse in deze leuke en uitdagende afstudeeropdracht?

Neem dan contact op met Robert Tinga via 06-21862066 of werkenbij@iddinkgroup.com