Skip navigation MENU

Afstudeeropdracht UI editor (Crystal)

Bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst? Als afstudeerder kun je bij Magister in deze opdracht meedenken over verbetering aan de frontend. Hoe gaan we nog sneller en beter software ontwikkelen?

Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In combinatie met populaire apps als De Magister App en Maestro bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 700.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland.

Opdrachtbeschrijving:

Om de frontend sneller te ontwikkelen moeten we meer werken met componenten (denk aan legoblokjes). Het zou interessant zijn als we een UI editor zouden hebben waarmee sneller schermen ontwikkeld zouden kunnen worden. De mooiste situatie zou zijn als het zo compleet is dat de UI designer gebruik kan maken van de UI editor die daarna door de teams gebruikt zou kunnen worden voor de implementatie. In het onderzoek ga je kijken naar bestaande UI editors, hier een onderbouwde keuze in maken en daarmee een volledig PoC maken wat gebruikt maakt van onze kitchensink componenten

Keywords: angular, ui, componenten, typescript, sass

Van de afstudeerder wordt verwacht dat hij in staat in om verschillende tools en technieken te beoordelen voor inzetbaarheid op de opdracht. Naast het opstellen van een ontwerp voor het systeem wordt verwacht dat er volgens de kwaliteitstandaarden van Magister een ontwikkelstraat wordt ingericht waarmee het systeem wordt gerealiseerd.

Profiel afstudeerkandidaat

De kandidaat studeert momenteel HBO of WO informatica en heeft affiniteit met en kennis van software development. Ook is de kandidaat op de hoogte van database concepten en oplossingen.

Wat bieden we een afstudeerkandidaat?

  • Ervaren en betrokken begeleiding
  • Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan de verschillende ‘Gilde sessies’ waarbij het gaat om kennisdeling en ontwikkeling
  • Een voor software developers aansprekende bedrijfscultuur
  • Afstudeervergoeding

Meer informatie over deze afstudeeropdracht?

Heb jij interesse in deze leuke en uitdagende baan als Junior .NET Developer, wil jij graag werken met C#, MVC, REST en JSON en zie jij jezelf als versterking van ons team in Leeuwarden?

Neem dan contact op met Robert Tinga via 06-21862066 of werkenbij@iddinkgroup.com