Skip navigation MENU

Afstudeeropdracht Backend for Frontend

Bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst? Als afstudeerder kun je bij Magister in deze opdracht meedenken over verbetering aan de frontend. Hoe gaan we nog sneller en beter software ontwikkelen?

Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In combinatie met populaire apps als De Magister App en Maestro bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 700.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland.

Opdrachtbeschrijving
Vanuit zowel onze Magister Online (browser versie), onze Magister App als externe partijen worden erg veel calls op de backend afgevuurd. Een van de manieren om het aantal calls terug te dringen is gebruik te maken van het backend voor frontend pattern. Onderzocht zal moeten worden of en hoe BFF een bijdrage kan leveren aan het terug dringen van het aantal calls. Hierbij dient rekening gehouden te worden met onze infrastructuur en onze applicaties. Je gaat op zoek naar de beste manier om BFF in te zetten en levert een werkende demo op.

Keywords: Backend for frontend pattern, .net, c#

Van de afstudeerder wordt verwacht dat hij in staat in om verschillende tools en technieken te beoordelen voor inzetbaarheid op de opdracht. Naast het opstellen van een ontwerp voor het systeem wordt verwacht dat er volgens de kwaliteitstandaarden van Magister een ontwikkelstraat wordt ingericht waarmee het systeem wordt gerealiseerd.

Profiel afstudeerkandidaat
De kandidaat studeert momenteel HBO of WO informatica en heeft affiniteit met en kennis van software development. Ook is de kandidaat op de hoogte van database concepten en oplossingen.

Wat bieden we een afstudeerkandidaat?

  • Ervaren en betrokken begeleiding
  • Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan de verschillende ‘Gilde sessies’ waarbij het gaat om kennisdeling en ontwikkeling
  • Een voor software developers aansprekende bedrijfscultuur
  • Afstudeervergoeding

Meer informatie over deze afstudeeropdracht?
Heb jij interesse in deze leuke en uitdagende afstudeeropdracht?

Neem dan contact op met Robert Tinga via 06-21862066 of werkenbij@iddinkgroup.com